Лидерите на Г7 одлетаа во облаците

  0 480

  Погледнете како една молња удира во Алпите над Гармиш-Партенкирхен, каде во духот на мирен протест беа овековечени лидерите на G7 земјите (САД, Велика Британија, Канада, Франција, Италија, Јапонија и Германија). Тие во вид на балони, направени од страна на организацијата “ONE“, едноставно ќе одлетаат заедно со нивните „напумпани“ светски идеи во далечината. Една од пораките беше: „Бидете повеќе од топол воздух“ и „Со вистинска активност до вистинска промена“.

  Ангела Меркел е високо во облаците, а прашањето е кого ВЍЕ би испратиле како балон над Македонија … оп оп и да одлетаат далеку од нас … Ах, тешко прашање.

  g7-merkel-balloon

  Нема коментари

  Остави реплика